Altium Designer

ALTIUM DESIGNER

در سالهای اخیر، دنیای الکترونیک دستخوش تغییرات فراوانی شده است. تقریبا هر ساله شرکت های برق و الکترونیک IC ها، تراشه ها و دستگاه های پیچیده ای را در هر شکل و پکیجی به بازار ارائه می دهند. در ظاهر چنین تولیداتی سخت و زمان بر هستند، اما با استفاده از یک برنامه اتوماسیون طراحی الکترونیکی یا همان EDA مشکلات، خطاهای طراحی و تولید و زمان بر بودن تغییرات در طراحی و شماتیک به شدت کاهش می یابد. یکی از محبوب ترین، راحت ترین و در عین حال پیشرفته ترین نرم افزار EDA نرم افزار Altium Designer است.

شرکت Altium در سال ۱۹۸۵ در کشور استرالیا توسط فردی به نام نیک مارتین تاسیس شد. یکی از نرم افزار های مشهور و ارزان قیمت این شرکت در آن زمان Protel بود. این نرم افزار در سال ۲۰۰۱ به Altium تغییر یافت. در حال حاضر مدیر این شرکت یک فرد ایرانی به نام آرام میرکاظمی است.

Altium Designer یکی از بهترین نرم افزار طراحی مدارات چاپی است. این نرم افزار توانایی طراحی چند لایه ای PCB در محیط دو بعدی و همچنین سه بعدی را دارد. در آلتیوم شما می توانید یک شماتیک طراحی کرده و به راحتی آن را به PCB تبدیل کنید. البته بیشتر دوستان در ایران راه سخت تر را انتخاب می کنند و بوسیله تعریف نتِ ها PCB را طراحی می کنند که قاعدتا مشکلات پس از طراحی و در زمان ساخت، عیب یابی و تغییر PCB نمایان می شود. در طراحی پی سی بی قطعات الکترونیکی می توانند در قسمت زیر و روی برد مدار چاپی قرار بگیرند. نرم افزار Altium به شما این قابلیت را می دهد تا پایه های این قطعات را به صورت اتوماتیک یا تعاملی (Interactive) در هر لایه ای از PCB به یکدیگر متصل کنید که به اصطلاح به این کار Routing گفته می شود. با استفاده از PCB Rules در طراحی مدار چاپی در Altium Designer می توانید قوانین مختلفی را تعریف کنید تا از بروز خطا جلوگیری کرده و یک مدار استاندارد را طراحی کنید. برای مثال می توانید در قسمت PCB Rules حداقل و حداکثر پهنای Track (اتصال رسانا بین پین های قطعات)، حداقل فاصله قطعات و Track ها و … را تعیین کنید.

نرم افزار آلتیوم دیزاین یک نوع نرم افزارCAD (Computer Aided Design) است. افرادی که با چنین نرم افزار هایی آشنایی دارند راحت تر می توانند با نرم افزار آلتیوم کار کنند. نرم افزار Altium Designer توانایی گنجاندن تمام ابعاد و جوانب یک دستگاه و برد چه از بعد الکتریکی، فیزیکی، Signal Integrity (صحت شکل سیگنال در PCB) را دارد. چنین قابلیت هایی در نرم افزار Altium Designer این امکان را به شما می دهد تا پیچیده ترین و دقیق ترین مدارها را به سرعت به مرحله تولید برسانید. برای طراحی و تولید مدار های چاپی یا همان PCB ابتدا نیاز به یک System Block Diagram دارید که با استفاده از قابلیت طراحی سلسله مراتبی یا Hierarchical Design نرم افزار آلتیوم دیزاینر می توانید Schematics مدار خود را به طور جامع پیاده سازی کنید. در قسمت بعد زیر مدارهای پایه و جرئی مورد نظر را طراحی کنید. این نرم افزار می تواند مدار هایی را که طراحی کرده اید را با استفاده از مدل های spice شبیه سازی کند. حتی با نرم افزار Altium Designer می توان برنامه هایی که برای FPGA خود نوشته اید را کامپایل و شبیه سازی کنید و بردهای آن را طراحی کنید. بعد از شبیه سازی مدار و اطمینان از درستی عملکرد مدار آن را به PCB تبدیل کرده و مدار مورد نظر را تکمیل می نمایید. مرحله پایانی پروژه گرفتن یک گزارش کامل از سیستم طراحی شده است. این گزارش  لیست قطعات مورد استفاده در PCB یا همان BOM(Bill Of Materials) و قیمت آن و همچنین مشکلات و اشتباهات مدار را در بر می گیرد. یکی از ویژگی های Altium Designer برای کاهش زمان طراحی و ساخت PCB ، توانایی تقسیم کار و Team Working در طراحی شماتیک و حتی PCB است. نرم افزار Altium Designer دارای ویژگی بسیار مهم به نام ECO(Engineer Change Order) می باشد. این قابلیت به شما این امکان را می دهد در صورت تغییرات در Schematics یا PCB، این تغییرات را در بقیه ی مراحل اعمال کند.

دیگر امکانات مهم Altium Designer :

  • مدیریت ورژن های مختلف پروژه های طراحی شده: در نرم افزار Altium Designer می توانید تغییرات اعمال شده در نسخه های یک پروژه را دیده و یا اینکه از وژن های قبلی و موفق خود استفاده کرده و طراحی های بعدی را بر اساس چنین ورژن هایی بسازید.
  • طراحی با استفاده از قطعات سه بعدی: در صورتی که بخواهید یک دید بهتر و جامع تر از شکل فیزیکی PCB خود داشته باشید می توانید از مدل های سه بعدی قطعات استفاده کرده و شکل و شمایل مدار را ببینید. حتی می توانید مدل هایی که در نرم افزارهای Solid Works یا Auto-CAD تولید شده را وارد نرم افزار Altium Designer کنید.
  • Collaborative PCB Design : در صورتی که مدارات شما گسترده و پیچیده باشند و یا اینکه طراحی PCB نیاز به چندین مهارت مانند Digital ، Analog ، High Speed و RF دارد. نرم افزار Altium Design این قابلیت را به گروه طراحی مدار شما می دهد تا بتوانند به صورت همزمان PCB را طراحی و قطعات را به هم متصل کنند که به اصطلاح به آن Routing میگویند و در آخر هم این تغییرات را با هم ادغام (Merge) کنند.
  • قابلیت Import کردن و تبدیل فایل های PCB و Schematics دیگر برنامه ها مانند Orcad ،Eagle ،PADS.

یکی دیگر از ویژگی های مهم که باعث محبوبیت Altium Designer شده، گستردگی، تنوع  و در دسترس بودن Library (کتابخانه) قطعات است. همچنین نرم افزار آلتیوم امکان تولید Library ها را به شما می دهد تا در صورت نبود کتابخانه قطعات مورد نظر کتابخانه یا حتی مدل سه بعدی آن را براحتی طراحی کنید. لازم به ذکر است اغلب شرکت های تولید کننده برد چاپی در ایران نیز از این نرم افزار استفاده کرده و آن را پشتیبانی می کنند و در صورت استفاده از نرم افزار طراحی دیگر ممکن است برای تبدیل این برد از شما مبلغی دریافت کنند و با اینکه برد PCB شما را عودت دهند. در صورتی که می خواهید طراحی مدار چاپی بی عیب و نقص و سریعی را داشته باشید نرم افزار Altium Designer می تواند تمام جوانب تولید برد، از ابتدای طراحی مدار تا تولید آن، را در بر بگیرد.



کلمات کلیدی : آلتیوم دیزاینر ، Altium Designer ، دانلود Altium ، دانلود Altium designer ، دانلود altium designer ، آلتیوم دیزاینر چیست ، دانلود نرم افزار altium ، التیوم دیزاینر



Altium Designer