5/5 - (1 امتیاز)

درباره مرکز داده چه می‌دانید؟

افزایش سریع رایانش ابری، محاسبات با کارایی بالا (HPC) و رشد گسترده در استفاده از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی علاقه و میزان استفاده از مراکز داده را بیشتر کرده است.

مرکز داده در درجه اول شامل تجهیزات الکترونیکی است که برای پردازش داده‌ها (سرورها)، ذخیره داده‌ها (تجهیزات ذخیره‌سازی) و ارتباطات (تجهیزات شبکه) استفاده می‌شود. در مجموع این تجهیزات اطلاعات دیجیتالی را پردازش، ذخیره و انتقال می‌دهد و به‌عنوان تجهیزات فناوری اطلاعات (IT) شناخته می‌شود. مقاله زیر به طور خلاصه شما را با ماهیت مرکز داده آشنا می‌کند.

اتاق IT

اتاق IT فضایی تحت کنترل محیط‌زیست است که تجهیزات و کابل‌کشی مستقیمی با سیستم‌های مخابراتی را که مقدار قابل‌توجهی گرما در یک منطقه کوچک تولید می‌کنند، در خود جای ‌داده است. علاوه بر این، تجهیزات IT بسیار به نوسانات دما و رطوبت حساس هستند.

بنابراین یک مرکز داده باید از قدرت محدود و شرایط خنک‌کننده برای اطمینان از یکپارچگی و عملکرد تجهیزات میزبان خود استفاده کند. بسیاری از تولیدکنندگان اتاق IT را فضای سفید می‌نامند.دیتاسنتر در فضای سفید

دیتاسنتر در فضای سفید

منطقه پشتیبانی

این مناطق شامل موقعیت‌هایی است که سیستم‌های مختلفی مانند برق، خنک‌کننده و ارتباطات از راه دور در آن قرار دارند. اساساً این مناطق عبارت‌اند از: دنده الکتریکی و کنترل برق اضطراری (UPS)، اتاق UPS، سیستم پشتیبان‌گیری برق، مناطق تجهیزات خنک‌کننده، کنترل اتاق و غیره.

زیرسیستم‌های اصلی

مراکز داده به طور معمول شامل سه زیرسیستم اصلی هستند:

  • تجهیزات فناوری اطلاعات که خدمات را به مشتریان ارائه می‌دهد.
  • زیرساخت برق که از IT و تجهیزات خنک‌کننده پشتیبانی می‌کند.
  • زیرساخت‌های خنک‌کننده، گرمای تولید شده توسط تجهیزات IT و برق را از بین می‌برد.

تجهیزات IT

تجهیزات IT عامل اصلی مصرف برق مرکز داده است، نمایانگر حدود ۴۵ – ۵۵ ٪ از کل مرکز داده است و می‌تواند به‌عنوان ظرفیت کار و فناوری اطلاعات برای مصرف برق داده‌شده توصیف شود. قدرت تجهیزات IT شامل بار مربوط به تمام تجهیزات IT مانند محاسبات، تجهیزات ذخیره‌سازی و شبکه، همراه با تجهیزات اضافی مانند مانیتور، ایستگاه‌های کاری/ لپ‌تاپ‌های مورداستفاده برای نظارت یا موارد دیگر است.

پیچیدگی، پیچیدگی، پیچیدگی

سیستم قدرت

سیستم توزیع نیرو در یک مرکز داده به‌عنوان تجهیزاتی نام‌ برده می‌شود که وظیفه انتقال نیروی الکتریکی به بارهای سیستم را بر عهده دارد و باید دارای سطح کیفیت کافی انرژی و امنیتی باشند. از این لحاظ منبع تغذیه مطمئن یکی از ارکان مهم یک مرکز داده موفق است.

از آنجایی ‌که شبکه عمومی ممکن است ولتاژ کوتاه داشته باشد و باعث خرابی بخشی از سرور یا حتی خرابی کامل سرور شود، ایجاد ثبات در منبع تغذیه ضروری است. علاوه بر این همیشه خطر قطع برق طولانی‌تر وجود دارد که می‌تواند کل مرکز داده را خراب کند.

بین شبکه عمومی و زیرساخت‌ها ترانسفورماتوری وجود دارد که وظیفه دارد انرژی الکتریکی را از ولتاژ بالا/ متوسط ​​به ولتاژ پایین تبدیل کند. بعد از این عنصر الکتریکی، تابلوی برق وجود دارد که برای کنترل، محافظت و جداسازی تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود.

در چارچوب مرکز داده، وظیفه اتصال تجهیزات IT به شبکه اصلی را ژنراتور دیزلی پشتیبان بر عهده دارد. همان‌طور که گفته شد، معمولاً یک دیزل ژنراتور پشتیبان برای تأمین برق وجود دارد. در صورتی‌ که شبکه عمومی مشکلی ایجاد کند، باتری یا چرخ فلک معمولاً برای روشن نگه‌داشتن تجهیزات فناوری اطلاعات تا زمان شروع به کار دیزل ژنراتور (چند ثانیه) کافی طراحی می‌شود.

علاوه بر این اجزای دیگری نیز وجود دارند که از تجهیزات IT مانند UPS، واحدهای منبع تغذیه و منبع تغذیه (PDU) و سایر بارهای متفرقه دیگر مانند روشنایی و فیلترها پشتیبانی می‌کنند.


مرکز محاسبات سریع

اینجا کلیک کنید!


دیتاسنترهای عجیب گوگل

سیستم خنک‌کننده

محیط فیزیکی داخل مراکز داده به‌ شدت کنترل می‌شود، در نتیجه طراحی سیستم خنک‌کننده برای کارایی و قابلیت اطمینان کل مرکز داده بسیار مهم است. سیستم‌های خنک‌کننده هوا و سیستم‌های خنک‌کننده آبی به دو نوع وجود دارند.

اکثر مراکز داده موجود از طریق هوایی که در یخچال‌های خنک‌کننده وجود دارد، خنک می‌شوند. رک‌های سرور به طور معمول در محفظه‌های راهروی سردوگرم مرتب می‌شوند تا مدیریت هوا بهتر شود. در این سیستم‌ها، هوای سرد تولید شده توسط واحد CRAH یا از طریق پلنوم کف و کاشی‌های سوراخ‌دار و یا از طریق پخش‌کننده‌های سقف به داخل راهرو سرد هدایت می‌شود.

هوای گرم در راهروهای گرم جذب شده و به آب CRAH بازمی‌گردد. گرمای واحد CRAH توسط آب به سیستم چیلر جذب می‌شود. سیستم خنک‌کننده هوایی دیگری نیز وجود دارد که شامل خنک‌کننده پشت‌سرهم است، بنابراین واحد CRAH (و در نتیجه آب سرد) در کنار قفسه‌ها تعبیه شده است.

فضای خیره‌کننده اطلاعات

بارهای وب

بار و حجم کاری وب اعداد به‌شدت بزرگی را نشان می‌دهد، کاربران می‌خواهند چنین حجم کاری در عرض چند ثانیه به پاسخ برسد (به‌عنوان ‌مثال جستجوی Google، جستجوی فیس‌بوک و غیره)؛ بنابراین ارزیابی میزان مصرف منابع برنامه‌های وب برای دستیابی به نتایج و نتیجه‌گیری دقیق نیاز به شبیه‌سازی‌های واقع‌بینانه حجم کار دارد.

اگرچه میزان کار شبکه بسیار ناهمگن است و در بازه‌های زمانی نسبتاً کوتاه بسیار تغییر می‌کند، اما دارای ویژگی‌های کلی است که در همه بارهای کاری مشترک است، مانند چرخه فعالیت روزانه. مشخص‌ کردن بار کاری در وب جهانی دارای دو مؤلفه است:

  • داده‌های موجود در سرورها
  • نحوه دسترسی مشتریان به آن داده‌ها

سیستم خنک‌کننده وسیع

سخن پایانی

مرکز داده را این‌گونه توانستیم ببینیم که فضایی برای پردازش داده‌های مردم است. در محیطی گسترده به تبادل، بارگذاری یا دریافت اطلاعات اقدام می‌کنند که نحوه نگه‌داری این مراکز داده بسته به موقعیت و ابعاد در راستای خنک‌کنندگی و این‌که برای نگه‌داری آن چه ترفندهایی به کار می‌گیرند، متفاوت است.

سؤالات متداول

در انتها به چند سؤال کلیدی و متداول در رابطه ‌با مرکز داده پاسخ می‌دهیم:

مرکز داده چه کاری انجام می‌دهد؟

مرکز داده به مراکزی گفته می‌شود که عملیات و تجهیزات مشترک فناوری و اطلاعات سازمان را برای اهداف ذخیره، پردازش و انتشار داده‌ها و برنامه‌ها متمرکز می‌کند. از آنجا که آنها دارایی‌های مهم و اختصاصی یک سازمان را در اختیار دارند، مراکز داده برای تداوم فعالیت‌های روزمره حیاتی هستند.

چرا به مرکز داده نیاز است؟

مراکز داده امکاناتی را ارائه می‌دهند که به طور فزاینده‌ای توسط شرکت‌ها و سازمان‌ها مورد تقاضا قرار می‌گیرند، اما برای تحقق بخشیدن به آنها بسیار گران هستند. مهاجرت داده‌ها بازده زیادی دارد. از ایمنی و قابلیت اطمینان گرفته تا بهره‌وری انرژی و کاهش هزینه.

آیا به مراکز داده احتیاج داریم؟

مراکز داده از اجزای حیاتی عملیات خرده‌فروشی در دنیای مدرن، ارائه خدمات دیجیتالی و تجارب آنلاین مشتری هستند. اکنون خریداران هنگام تعامل با مارک‌ها، بعضی مواقع به‌صورت آنلاین یا در یک فروشگاه محلی، تجربه‌ای کاملاً شخصی و مرتبط را در رابطه ‌با مراکز داده می‌طلبد.

اجاره ابر رایانه   →

اینجا کلیک کنید

با توجه ‌به تمامی مزایایی که استفاده از ابر رایانه‌ها برای شما ایجاد می‌کند، باید بدانید که تهیه یک ابر رایانه برای شرکت یا سازمان خودتان، امری ساده نیست. خرید یک ابر رایانه مانند خرید یک رایانه معمولی نبوده و هزینه‌ها و سختی‌های خاص خودش را دارد. از سوی دیگر نگهداری و تعمیر ابر رایانه‌ها نیازمند دانش تخصصی و پرداخت هزینه‌های سنگینی است. مشکلاتی که باعث می‌شود بسیاری از افراد از خیر استفاده از ابر رایانه‌ها بگذرند.

اما صبر کنید، همیشه راهی هست! در این میان شرکت‌های زیادی هستند که برای پیشبرد اهداف سایر سازمان‌ها، دست به کرایه ابر رایانه می‌زنند. بدین صورت شما به‌جای اینکه برای انجام پژوهش‌ها و پردازش اطلاعات خودتان بخواهید یک ابر رایانه بخرید، می‌توانید با هزینه‌های بسیار کمتری دست به اجاره ابر رایانه بزنید. شرکت شبیه‌سازان امیرکبیر یکی از بهترین شرکت‌هایی است که به کمک آن می‌توانید یک ابر رایانه کرایه کنید!

شبیه‌سازان امیرکبیر یکی از پیشروترین شرکت‌های خدمات شبیه‌سازی بوده که ابر رایانه‌های خود را با قیمت‌های بسیار کمتری نسبت به سایر رقبا در اختیار سازمان‌ها، افراد و نهادهای مختلف قرار می‌دهد. برای کرایه یک ابر رایانه کافی است تا با مشاورین شبیه‌سازان امیرکبیر تماس بگیرید تا به‌صورت کامل شما را در این امر راهنمایی کنند.( gpu جی پی یو)

جدول زمانی ابررایانه‌ها ساخته شده در جهان

این‌جا جدولی از سریع‌ترین ابررایانه‌های رکورددار همه منظورهٔ موجود در دنیا با سال کسب رکوردشان را می‌بینید. منبع عناوینی که سال ثبتشان قبل از سال ۱۹۹۳ است مختلف است اما برای عناوین بعد از سال ۱۹۹۳ از فهرست پانصد کامپیوتر برتر دنیا استفاده کرده‌ایم.

Year Supercomputer Peak speed Location
۱۹۴۲ Atanasoff–Berry Computer (ABC) ۳۰ OPS دانشگاه ایالتی آیووا، Ames, Iowa، USA
TRE Heath Robinson ۲۰۰ OPS Bletchley Park
۱۹۴۴ Flowers Colossus ۵ kOPS Post Office Research StationDollis HillUK
۱۹۴۶ UPenn انیاک
(before 1948+ modifications)
۱۰۰ kOPS آبردین پروو گراوند، مریلند، مریلند، USA
۱۹۵۴ IBM NORC ۶۷ kOPS U.S. Naval Proving GroundDahlgren، ویرجینیا، USA
۱۹۵۶ MIT TX-۰ ۸۳ kOPS Massachusetts Inst. of TechnologyLexington، ماساچوست، USA
۱۹۵۸ IBM AN/FSQ-۷ ۴۰۰ kOPS ۲۵ U.S. Air Force sites across the continental USA and 1 site in کانادا (۵۲ computers)
۱۹۶۰ UNIVAC LARC ۲۵۰ kFLOPS آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور، کالیفرنیا، USA
۱۹۶۱ IBM 7030 “Stretch” ۱٫۲ MFLOPS آزمایشگاه ملی لاس آلاموس، نیومکزیکو، USA
۱۹۶۴ CDC ۶۶۰۰ ۳ MFLOPS آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور، کالیفرنیا، USA
۱۹۶۹ CDC ۷۶۰۰ ۳۶ MFLOPS
۱۹۷۴ CDC STAR-۱۰۰ ۱۰۰ MFLOPS
۱۹۷۵ Burroughs ILLIAC IV ۱۵۰ MFLOPS مرکز پژوهشی ایمز ناسا، کالیفرنیا، USA
۱۹۷۶ Cray-۱ ۲۵۰ MFLOPS آزمایشگاه ملی لاس آلاموس، نیومکزیکو، USA (80+ sold worldwide)
۱۹۸۱ CDC Cyber ۲۰۵ ۴۰۰ MFLOPS (numerous sites worldwide)
۱۹۸۳ Cray X-MP ۹۴۱ MFLOPS آزمایشگاه ملی لاس آلاموسآزمایشگاه ملی لارنس لیورمورBattelleبوئینگ
۱۹۸۴ M-۱۳ ۲٫۴ GFLOPS Scientific Research Institute of Computer Complexes، مسکو، USSR
۱۹۸۵ Cray-۲ ۳٫۹ GFLOPS آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور، کالیفرنیا، USA
۱۹۸۹ ETA۱۰-G/۸ ۱۰٫۳ GFLOPS دانشگاه ایالتی فلوریدا، فلوریدا، USA
۱۹۹۰ NEC SX-۳/۴۴R ۲۳٫۲ GFLOPS NEC Fuchu Plant, Fuchu، ژاپن
۱۹۹۳ Thinking Machines CM-۵/۱۰۲۴ ۶۵٫۵ GFLOPS آزمایشگاه ملی لاس آلاموسآژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا
فوجیتسو Numerical Wind Tunnel ۱۲۴٫۵۰ GFLOPS National Aerospace Laboratory، توکیو، ژاپن
اینتل Paragon XP/S ۱۴۰ ۱۴۳٫۴۰ GFLOPS آزمایشگاه ملی سندیا، نیومکزیکو، USA
۱۹۹۴ فوجیتسو Numerical Wind Tunnel ۱۷۰٫۴۰ GFLOPS National Aerospace Laboratory، توکیو، ژاپن
۱۹۹۶ Hitachi SR۲۲۰۱/۱۰۲۴ ۲۲۰٫۴ GFLOPS دانشگاه توکیو، ژاپن
Hitachi/تسوکوبا، ایباراکی CP-PACS/۲۰۴۸ ۳۶۸٫۲ GFLOPS Center for Computational Physics، دانشگاه تسوکوبا، تسوکوبا، ایباراکی، ژاپن
۱۹۹۷ اینتل ASCI Red/۹۱۵۲ ۱٫۳۳۸ TFLOPS آزمایشگاه ملی سندیا، نیومکزیکو، USA
۱۹۹۹ اینتل ASCI Red/۹۶۳۲ ۲٫۳۷۹۶ TFLOPS
۲۰۰۰ IBM ASCI White ۷٫۲۲۶ TFLOPS آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور، کالیفرنیا، USA
۲۰۰۲ NEC Earth Simulator ۳۵٫۸۶ TFLOPS Earth Simulator Center، یوکوهاما-shi، ژاپن
۲۰۰۴ IBM Blue Gene/L ۷۰٫۷۲ TFLOPS U.S. Department of Energy/IBM، USA
۲۰۰۵ ۱۳۶٫۸ TFLOPS U.S. Department of Energy/U.S. National Nuclear Security Administration،
آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور، کالیفرنیا، USA
۲۸۰٫۶ TFLOPS
۲۰۰۷

شبیه‌سازان امیرکبیر مفتخر است که با نازل‌ترین قیمت‌ها، انواع خدمات تخصصی شبیه‌سازی و پردازشی را در اختیار مشتریانش قرار می‌دهد. از سوی دیگر سرعت بسیار بالای سیستم‌های این شرکت، اجاره انواع مختلف سیستم‌های رایانه‌ای و ابر رایانه‌ای، سیستم‌های رایانش ابری، سرورهای محاسباتی و پردازش مجازی و… تنها بخشی از خدمات این شرکت است.

همچنین شما می‌توانید از خدمات پس از فروش شبیه‌سازان امیرکبیر استفاده کنید و در صورت بروز هرگونه مشکل و یا ایجاد هر نمونه سوالی، می‌توانید با پشتیبانی این شرکت در ارتباط باشید.

نتیجه‌گیری

قدرت و سرعت ابر رایانه‌های به ‌قدری بالا بوده که انجام محاسبات و پردازش اطلاعاتی که امکان انجام آن با سیستم‌های معمولی وجود ندارد را در کسری از ثانیه انجام خواهد داد. از این‌رو شرکت‌ها و سازمان‌های بسیار زیادی که نیازمند انجام چنین پردازش‌هایی هستند، به استفاده و اجاره ابر رایانه روی می‌آورند. شرکت شبیه‌سازان امیرکبیر یکی از بهترین شرکت‌ها در زمینه کرایه انواع ابر رایانه‌ها بوده که آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان است.

 

لیست ابر رایانه ها جهان 

مرکز ابر رایانه دانشگاه فردوسی مشهد 

مرکز ابررایانه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی 

مرکز ابر رایانه دانشگاه شریف 

مرکز ابر رایانه دانشگاه حکیم سبزواری 

مرکز ابر رایانه دانشگاه اراک 

مرکز ابررایانه دانشگاه کردستان 

مرکز ابر رایانه دانشگاه کاشان 

مرکز ابر رایانه دانشگاه قم 

مرکز ابر رایانه دانشگاه صنعتی شاهرود 

مرکز ابررایانه دانشگاه صنعتی اصفهان 

مرکز ابر رایانه دانشگاه شیراز 

مرکز ابر رایانه دانشگاه شهید چمران اهواز 

مرکز ابررایانه دانشگاه سمنان 

مرکز ابر رایانه دانشگاه بین المللی امام خمینی 

مرکز ابر رایانه دانشگاه ارومیه 

مرکز ابر رایانه دانشگاه علم و صنعت 

مرکز ابر رایانه دانشگاه تهران 

درباره مرکز داده چه می‌دانید 

کامپیوتر مجازی چیست

hpc چیست 

پردازش ابری 

رایانش ابری 

مزایا و معایب پردازش موازی 

سرور محاسباتی چیست 

سیستم های موازی – هوش شبیه سازی 

پردازش موازی

مزایای برتر رایانش ابری 

قدرتمندترین ابر رایانه های جهان 

پردازش موازی 

محاسبات موازی 

سرور محاسباتی چیست

لیست ابر رایانه های ایران

فناوری ابر رایانه چیست 

سرعت پردازنده چگونه محاسبه می شود 

سرعت پردازنده چیست و چرا اهمیت دارد 

سیستم موازی چیست 

hpc چیست 

انواع ابر کامپیوترها 

نکاتی برای خرید سرور محاسباتی

قیمت خرید ابر کامپیوتر 

ابر رایانه چیست

اجاره سوپر کامپیوتر 

اجاره کامپیوتر قوی 

اجاره سیستم پردازش موازی 

اجاره یک ابر کامپیوتر

رایانش سریع چیست؟

چه-کامپیوتری برای پایتون مناسب است

پردازش موازی در پایتون python 

مزایا و معایب پردازش موازی

پردازش سریع

انواع ابر رایانه ها

کاربرد پردازش موازی 

خرید ابر رایانه

قیمت یک ابر رایانه

اجاره سرور HPC 

پردازش سریع 

کلاستر 

سوپرکامپیوتر

پردازش فوق سریع 

سرور پردازش موازی چیست 

آزمایشگاه پردازش موازی

اجاره کامپیوتر- ارزان 

رایانش ابری

پردازش فوق سریع 

ابر رایانه 

درباره اجاره سرور محسباتی چه باید بدانیم؟

تعرفه رایانش ابری

آزمایشگاه محاسباتی

سیستم مورد نیاز شبیه سازی

پردازش موازی ارزان

حداقل سیستم مورد نیاز برای گوسین 

سیستم مورد نیاز برای لمپس lamps 

پردازش موازی در متلب 

حداقل سیستم مورد نیاز برای شبیه سازی FEM 

حداقل سیستم مورد نیاز برای comsol کامسول

سیستم مورد نیاز برای انسیس ansys

پردازش موازی در متلب 

کامپیوتر قوی برای نرم افزار اباکوس abaqus ✔️

پردازش موازی و پایگاه های داده موازی 

خرید کامپیوتر قوی 

محاسبات موازی 

سیستم پردازش سنگین و تأخیر کم در شبکه‌های حسگر بی‌سیم 

اجاره سرور محاسباتی 

اجاره سیستم کامپیوتری 

اجاره کامپیوترهای قدرتمند محاسباتی

اجاره کامپیوتر در تهران 

کلاستر کامپیوتری 

آشنایی با کامپیوتر محاسباتی قوی 

کامپیوتر محاسباتی قدرتمند 

روش آسان‌سازی پردازش داده با استفاده از عملیات محاسبات سنگین 

تدوینی به‌صرفه‌تر با اجاره کامپیوتر تدوین 

بررسی تأثیر رم در سرعت رندر 

 معرفی 6 کارت گرافیک برتر برای رندر 

تعرفه اجاره سیستم‌های تخصصی مهندسی و پردازش سریع GPU 

همه چیز در مورد سیستم ‌های پردازش گرافیکی و اجاره آنها 

مر کز محاسبات شبیه سازان امیرکبیر

نحوه درخواست اجاره کامپیوتر محاسباتی

شماره تماس:✔️ 09021145350  ✔️ 02188769296

آدرس: تهران خیابان ولیعصر(ع)،دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی مکانیک، طبقه منفی یک،  مرکز نوآوری، گروه شبیه‌سازان امیرکبیر

لیست اجاره کامپیوترهای قدرتمند محاسباتی